Spaanse tortilla met ansjovis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spaanse tortilla met ansjovis

Tortilla de patatas is een klassiek gerecht uit Spaanse keuken en staat in Nederland dan ook beter bekend als de Spaanse tortilla. Het gerecht op basis van ei met plakjes aardappelen kun je zowel warm als koud serveren. Lekker om te combineren met verschillende tapas of een frisse salade.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept spaanse tortilla met ansjovis

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
2
Pel en snipper de ui en snijd de gegrilde paprika in stukjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3-4 min. Voeg de aardappelschijfjes en gegrilde paprika’s toe en bak 8 min mee.
3
Snijd ondertussen de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de peterselie fijn en snijd de ansjovisfilets in stukjes. Schep alles door het aardappelmengsel.
4
Klop de eieren los in een mengkom en voeg gerookt paprikapoeder toe. Schep de geraspte Manchego kaas door het ei en voeg flink wat peper toe en zout naar smaak.
5
Verdeel de helft van het aardappelmengsel over de ovenschaal en druk goed aan. Schenk hier de helft van de losgeklopte eieren overheen. Voeg de rest van het aardappelmengsel toe en druk opnieuw goed aan. Schenk tot slot de rest van de eieren over het geheel.
6
Bak in ca 35 min. af in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de ingrediënten gaar zijn
7
Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd in blokjes van 2x2 cm.
Clos_mont_Blanc_Xipella_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij ansjovis: Witte wijn

Waan je in de Spaanse sferen met dit heerlijke tortilla gerecht! Om geheel in de lokale smaken te blijven kies ik hier voor een witte wijn uit het Spaanse Conca de Barbera in Catalonië. Het topdomein Clos Montblanc maakt hier van de lokale druiven de Xipella white 2021. Een wijn met veel fris geel fruit in de neus. In de mond veel vulling, frisheid maar ook lengte! Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Wat is ansjovis voor een vis?

De ansjovis is een staalvinnige vis afkomstig uit de familie van de ansjovissen. Deze familie telt 139 soorten vissen. Het is een vis met een zoute smaak die vaak in pizza’s of pastasauzen wordt gebruikt.

Waarom is ansjovis zo zout?

Ansjovis is zo zout omdat ze eerst ongeveer 1 maand in zeezout liggen voordat ze uiteindelijk de verpakking in gaan. Vooral als je ansjovis in blik zit, zit er erg veel zout in verwerkt.

Hoe lang kun je ansjovis bewaren?

Ansjovis uit dicht blik is ongeveer een jaar na THT datum houdbaar. Een geopend blik kun je 2 dagen in de koelkast bewaren. Verse ansjovis is ongeveer 1 dag houdbaar. Verse ansjovis en ansjovis uit blik is 3 maanden in de vriezer te bewaren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via