Spaghetti Met Avocadopesto Garnalen En Edamame Bonen
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spaghetti met avocadopesto-garnalen en edamame bonen

Pasta, je kunt er oneindig veel kanten mee op. Wij gaan graag voor een heerlijke spaghetti met een zelfgemaakte avocadopesto, grote garnalen en lekkere edamame boontjes; een echte smaakexplosie!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept spaghetti met avocadopesto-garnalen en edamame bonen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado’s, 3/7 geroosterde pijnboompitten, 3/4 olijfolie, de helft van de Parmezaanse kaas, 2/3 teentjes knoflook, basilicum, koriander en limoensap tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
3
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en pers daarin 1 teentje knoflook uit, bak hierin de garnalen in 3 à 4 minuten gaar en lichtroze.
4
Meng de pesto door de spaghetti en verdeel de pasta over twee diepe borden. Garneer de pasta met edamame bonen, de overgebleven pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en de gebakken garnalen.

Edamame bonen
Edamame bonen uit blik, de vriezer en de koeling zijn al kort verhit, hierdoor hoef je er in feite niets meer mee ‘te doen’ en kun je ze direct eten. Gebruik je edamame bonen uit de vriezer, dan dien je ze natuurlijk wel eerst eventjes te ontdooien. De aanwijzingen hiervoor staan op de verpakking. Heb je edamame bonen in de peul gekocht? Dan adviseren wij om ze eerst eventjes 5 minuten te koken en daarna te doppen. Edamame bonen in peul zijn echter schaars verkrijgbaar in de standaard supermarkt. Je zult dus eerder gebruik maken van de koelverse gedopte variant!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Pinda
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

M
Moon
Heerlijk gegeten! Top gerecht!
S
Sebastiaan van Eatertainment
Wat tof om te horen! Dank je wel! Waar kunnen wij je de volgende keer blij mee maken?
V
van Den
Wat doe je nu met de bonen?
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi! In stap 4 van het recept staat beschreven dat je de Edamame bonen over de pasta als garnering/groenten strooit. Deze boontjes zorgen voor een lekkere bite binnen het gerecht. Edamame bonen uit blik, de vriezer en de koeling zijn al kort verhit, daardoor is er geen bewerking meer nodig. Deze kun je dus meteen eten. De Edamame bonen uit de vriezer dienen wel eerst ontdooit te worden (aanwijzingen staan op de verpakking). Let wel op: gebruik je Edamame bonen die nog in de peul zitten, dan adviseren wij om die eerst nog te koken (5 min) en daarna te doppen. Veel kookplezier! Sebastiaan
M
Monique
Ik hou niet zo van vis en schelpdiergerechten, maar deze vond ik heerlijk! Bedankt voor het delen. Hij is uitgeprint en toegevoegd aan mijn favorieten
S
Sebastiaan van Eatertainment
Wat super leuk om te horen! Dank je wel! Waar mogen wij je de volgende keer mee verrassen?

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via