spruitjes roerbak
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spruitjes en knolsederij roerbak

Wanneer spruitjes gebakken worden, krijgen ze een lekkere, geroosterde smaak. Combineer dit met honing en er ontstaat een ultieme smaakbeleving. In dit gerecht voegen we kolselderij, walnoten en notenbroodcroutons toe voor een volledige maaltijd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spruitjes en knolsederij roerbak

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in partjes en snipper de knoflook. Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de buitenkant van de knolselderij af en hak het vruchtvlees in blokjes van 1 à 1,5 cm. Snijd het notenbrood in stukjes van 1 à 1,5 cm.
2
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en leg op een bord. Verhit in dezelfde pan 1/3 van de olijfolie en bak de broodcroutons bruin. Haal uit de pan en zet apart.
3
Verhit de overige olijfolie in de koekenpan, voeg de spuitjes en knolselderij toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 à 3 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en stoof het geheel in 4 min. met de deksel op de pan.
4
Voeg vervolgens de honing toe aan de spruitjes en bak nog 3 à 4 min. op hoog vuur. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep het geheel op een schaal en serveer met walnoten, broodcroutons en eventueel extra honing.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via