Stoofperen galette
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Stoofperen galette met kaneelijs

Stoofperen zijn kant en klaar te koop, maar kunnen niet op tegen de geur en smaak van zelfgestoofde peertjes. De warme, kruidige geur is het ultieme kerstgevoel! In combinatie met de galette en kaneelijs een heerlijk dessert.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten stoofperen
Ingrediënten galette

Recept stoofperen galette met kaneelijs

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 35min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de peren. Snijd in de lengte door en verwijder het steeltje en klokhuis.
2
Breng in een ruime pan de rode wijn, 100 gr suiker, vanillestokje, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel en kardemom aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de peertjes toe en laat deze op laag vuur 2 uur tegen de kook aan garen. Haal de peren uit het vocht en laat uitlekken en afkoelen.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en snijd de randen van het bladerdeeg in zodat er straks een cirkelvorm gevouwen kan worden.
4
Meng de crème fraîche met 1 eierdooier, amandelmeel, vanillesuiker en citroenrasp en verdeel dit in een cirkel over het bladerdeeg. Laat hierbij een rand van 5 cm vrij.
5
Snijd de afgekoelde peren in plakjes maar laat de bovenkant heel, zodat er een waaier ontstaat. Leg de peertjes op de crème fraîche vulling en vouw de randen naar de peertjes toe. Smeer de omgevouwen rand in met 1 eierdooier en bestrooi met de overige suiker. Bak de galette in de oven gedurende 35 min.
6
Snijd de galette in porties en serveer warm met een bolletje kaneel ijs.
UBY NO 4 CÔTES DE GASCOGNE GROS - PETIT MANSENG 2020
Wijntip van Yves

Welke wijn bij stoofperen: Uby No 4 Côtes de Gascogne Gros - Petit Manseng 2020

De wijn heeft frisse en lichtzoete tonen, met smaken van peer en gekonfijte citroen, fluweelzacht en zalvend. Deze wijn past hierdoor perfect bij dit gerecht. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Wat is een galette?

Galette is bladerdeeg met daarop een vulling. De deegrandjes worden over de vulling gevouwen zodat de bovenkant open blijft. De vulling kan zowel zoet als hartig zijn, maar net wat jij lekker vindt!

Waar komt de galette vandaan?

Galette is een term die gebruikt wordt voor verschillende soorten platte, ronde taarten of gebakjes die voornamelijk populair zijn in Frankrijk. De oorsprong van het woord is afgeleid van het Oudfranse ‘gale’, wat steen of platte steen betekent, waarschijnlijk verwijzend naar de vorm van de taart.

Meer stoofperen recepten?

Naast deze lekkere galette met stoofperen hebben we nog meer recepten voor je klaarstaan! Probeer bijvoorbeeld eens stoofperen uit de slowcooker, één van onze slowcooker recepten. Of verwerk stoofperen in een lekker yoghurtje!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via