Stoofperen
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vegan
Vrij van vis

Stoofperen met vlierbloesem

De Gieser Wildeman zijn echte stoofperen. Wanneer je de stoofperen heel de dag op een laag vuurtje laat staan of op de verwarming, kleuren de peren rood. Dit komt door het toevoegen van alcohol. Het gebruik van rode wijn versnelt dit proces. Deze stoofperen zijn wit. Wil je ze rood hebben? Laat ze dan heel de dag staan.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept stoofperen met vlierbloesem

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 40min
1
Doe de champagne, vlierbloesem siroop, kaneel, steranijs en kruidnagel in een steelpan.
2
Schil de peren en voeg ze toe. Zorg ervoor dat de peren ¾ onder staan. Zet het vuur laag en laat de peren anderhalf uur staan, tot ze gaar zijn. Dit kun je controleren door met een vork in de peren te prikken.
3
Serveer de peren warm of koud.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie