Suikervrije kersen-vanillepudding
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Kersen-vanillepudding

Een simpele, maar o zo lekkere klassieker: kersenpudding. Wij serveren ‘m net even anders dan je gewend bent, namelijk suikervrij en met vanille. Dit nagerecht steelt de show van de avond, serveer het daarom in mooie glaasjes voor een extra feestelijk effect.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kersen-vanillepudding

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min
Kookmodus
1
Week 2 gelatineblaadjes in koud water.
2
Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit. Breng de room zachtjes aan de kook en meng samen met het vanillemerg, vanillestokje en 2/3 van de agavesiroop.
3
Haal vervolgens van het vuur, verwijder het vanillestokje en voeg de gelatineblaadjes toe aan de room. Roer nogmaals en schenk in de glaasjes. Laat de pudding minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
4
Breng de diepvrieskersen aan de kook en week 1 gelatineblaadje in koud water. Pureer de kersen en haal van het vuur. Voeg de overige agavesiroop en gelatine toe aan de kersenpuree en meng goed. Giet de kersenpuree bovenop de vanillepudding en zet nogmaals 1 uur in de koelkast.
5
Garneer met witte chocolade rasp.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Soort
Pudding
Voorkeuren
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via