Deze snelle taco bowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het recept staat niet alleen in 20 minuten op tafel, maar is ook gevuld met voedzame groenten en peulvruchten. De tortilla chips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit.
Tip: Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klare bloemkoolrijst.
Een taco bowl kan je helaas niet lang bewaren. De reden hiervoor is dat de taco’s zacht worden door de overige ingrediënten. Wel kun je alle ingrediënten los bewaren en op het moment dat je het gaat eten er een bowl van maken.
Een taco bowl is een samengesteld gerecht dat bestaat uit verschillende ingrediënten, zoals rijst, bonen, groenten, vlees en salsa. Het wordt vaak geserveerd in een kom en kan gegeten worden met een lepel en vork. Het is gebruikelijk om de ingrediënten door elkaar te mengen voor een optimale smaakbeleving.
De Mexicaanse keuken kan qua wijn/spijs nog wel eens wat moeilijkheden opleveren. Vettige en pittige elementen maken een goede combi vaak lastig. Ik vind het persoonlijk lekker om juist in de wijn dan een fris element aan te brengen. Mijn tip zou in dit geval dan ook de La Quinta Elementa verdejo Rueda 2020 zijn. Deze mooie, zachte verdejo heeft veel fraicheur, maar krijgt wat dikte door het beetje flesrijping. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment