Taco’s uit de oven met avocadomousse en limoenyoghurt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Taco’s uit de oven met avocadomousse en limoenyoghurt

Een leuke twist op taco’s? Probeer dan eens deze ‘tacobakjes’ uit de oven. Serveer het met avocadomousse en frisse limoenyoghurt om een heerlijke smaakcombinatie te creëren. Een makkelijk recept, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept taco’s uit de oven met avocadomousse en limoenyoghurt

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de zoete pepers in kwarten. Spoel de bruine bonen af en laat de bonen en de mais uitlekken. Vorm bakjes van de tortilla’s in een ovenschaal. Vul de bakjes met de tomaat, de zoete pepers, bruine bonen en mais. Strooi als laatste de kaas erover. Zet 15 min. in de oven.
2
Verwijder ondertussen de schil en pit van de avocado’s. Pureer tot een gladde mousse en voeg het peper en zout toe. Zet apart.
3
Snijd de koriander fijn. Meng de helft van de koriander samen met het sap van de helft van de limoenen en de yoghurt tot een saus.
4
Snijd de overige limoen in parten. Haal de tacobakjes uit de oven en serveer met de limoenyoghurt, avocadomousse en limoenpartjes. Garneer met de resterende koriander.
Le_rime_banfi_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij taco's: Pinot grigio

Pinot grigio is familie van de pinot blanc en pinot noir druif. Van oorsprong uit de Bourgogne streek maar tegenwoordig wordt hij voornamelijk in Noord-Italië en in de Elzas streek verbouwd waar hij pinot gris wordt genoemd.

Bandi Le Rime Pinot Grigio – Chardonnay: guacamole heeft een subtiele, crème smaak en daarbij past een pinot grigio en chardonnay goed bij. Met aroma’s van groene appel en witte perzik is deze gemakkelijk te drinken, frisse en florale hints. Sappig en een levendige zuurgraad. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Wat zijn taco’s en waar zijn ze van gemaakt?

Taco’s zijn een traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit gevulde tortilla’s. Tortilla’s zijn dunne, ronde platbroden gemaakt van maïs- of tarwemeel. De tortilla’s worden meestal gevuld met verschillende ingrediënten, zoals vlees, bonen, groenten, kaas, salsa en guacamole, en worden opgerold tot een handzaam pakketje.

Waar komen taco’s vandaan?

Taco’s vinden hun oorsprong in Mexico, waar ze een belangrijk onderdeel zijn van de Mexicaanse keuken. Ze worden al eeuwenlang gegeten en zijn uitgegroeid tot een populaire en geliefde voedselkeuze over de hele wereld.

Wat eet je bij taco’s?

Bij taco’s worden vaak verschillende bijgerechten en toppings geserveerd om de smaken aan te vullen. Dit kan onder andere bestaan uit guacamole, salsa, zure room, geraspte kaas, gehakte ui, koriander, jalapeño pepers en limoensap. Rijst, bonen en salades worden ook vaak als bijgerechten geserveerd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via