Toad in the hole
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Toad in the hole

Toad in the hole is een klassiek Brits recept. Het werd eigenlijk gebruikt om restjes eten in te verwerken. Je bakt prei en uien goudbruin, schenkt het beslag in een pan, steekt de worstjes en tomaatjes er tussen en bakt het daarna af in de oven. Je kunt natuurlijk ook andere groenten toevoegen om jouw restjes zo op te maken.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept toad in the hole

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schenk de olijfolie in een (hoge) ovenschaal van 20 bij 12 cm en zet in de voorverwarmende oven.
2
Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout in een beslagkom. Schenk al roerend beetje voor beetje de melk erbij en voeg daarna de eieren toe en klop alles met een garde tot een glad beslag. Ris de blaadjes tijm van de takjes en schep ze door het beslag.
3
Pel de ui en maak de prei schoon. Snijd de ui in parten en de prei in ringen.
4
Bak het spek in een droge koekenpan tot ze mooi knapperig zijn. Laat ze even uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bak in dezelfde pan de worstjes rondom bruin. Voeg de ui en prei toe en bak 2-3 min. mee tot ze een lichtbruine kleur krijgen. Schep de mosterd erdoor.
5
Haal de ovenschaal uit de oven. Let goed op, de schaal en olie zijn flink heet geworden. Schep de helft van de ingrediënten (worstjes, spek, ui en prei) in de ovenschaal. Schenk het beslag erover en leg de rest van de ingrediënten erin. Zet 20 min. in de oven.
6
Haal na 10 min. de ovenschaal uit de oven. Knip de trostomaatjes in kleinere takjes en leg tussen de worstjes. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog 10 min. tot goudbruin. Serveer direct uit de oven.
Wijntip van Yves

Greco bianco

Toad in the hole is een rijk en robuust ovengerecht. Zo’n ovenschotel met vlees heeft de nodige tegenstand nodig in het glas. Desalniettemin is het lekker om bij zo’n boers gerecht een beetje verfrissing te bieden.

Tenuta Iuzzolini Ciro bianco heeft dit in zich! Een heerlijke zacht, frisse witte wijn uit het Italiaanse Clabrië genaakt van greco bianco. Net genoeg vettigheid, maar voorla heel veel aanstekelijk fruit en frisse tonen. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

M
Mo
Leuk! Maar hoeveel mosterd gaat erin? En welke?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Mo, bedankt voor je oplettendheid. We hebben de mosterd aan de ingrediëntenlijst toegevoegd. In dit recept gebruiken we 1,5 tl milde mosterd :)

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via