In samenwerking met:
Vegan schnitzel met krieltjes en sperziebonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan schnitzel met krieltjes en sperziebonen

Verras jezelf en je gasten met door deze vegan variant van de schnitzel. Dit klassieke recept met de Garden Gourmet Sensational Schnitzel bevat maar zeven ingrediënten. Zo zie je maar weer, een lekker recept hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegan schnitzel met krieltjes en sperziebonen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was en halveer de krieltjes. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de olie en peper en zout.
2
Rooster de krieltjes in ca. 20 min. bruin en gaar. Schep ze af en toe om. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Dop de sperziebonen en kook ze in ca. 10 min. knapperig gaar. Giet ze af en besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat peper. Halveer de tomaten.
3
Was de citroen en rasp de schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) over de sperziebonen. Schep de tomaten door de sperziebonen en sluit de pan met de deksel.
4
Bak de Garden Gourmet Sensational Schnitzel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak deze goudbruin en serveer met de sperziebonen, tomaten en geroosterde krieltjes.

Wil jij meer plantaardig eten, maar weet je niet hoe? Ontdek de verrassende plantaardige recepten van zokanhetook.nu! Geniet van makkelijke en smaakvolle recepten vol voedzame ingrediënten die goed zijn voor jou en de planeet. Kies ook vaker voor de eindeloze mogelijkheden van plantaardig.

De plantaardige schnitzel

Het populaire gerecht dat oorspronkelijk uit Oostenrijk komt, maar dan iets anders:

plantaardige schnitzels! Ze hebben hetzelfde gepaneerde en gebakken concept als de welbekende schnitzel, maar dan gemaakt van plantaardige eiwitten. Denk aan eiwitten als soja, erwten of tarwe. Dit maakt het mogelijk voor mensen met een vegetarisch of veganistisch dieet om te genieten van hetzelfde heerlijke gerecht zonder vlees te hoeven eten!

In dit recept gebruiken we de schnitzels van Garden Gourmet. De Garden Gourmet Sensational Schnitzel is een plantaardig alternatief voor de traditionele Wienerschnitzel. Wat deze plantaardige schnitzel uniek maakt, is de textuur en smaak die vergelijkbaar zijn met die van de traditionele schnitzel. De buitenkant is krokant dankzij de paneer laag en de binnenkant is sappig en mals. Bovendien is de Garden Gourmet Sensational Schnitzel rijk aan eiwitten en bevat het geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen.

Schnitzels worden vaak geserveerd als onderdeel van een warme maaltijd, met bijgerechten als groenten, aardappelen of salades. Maar wat maakt schnitzels zo populair? Ze zijn een favoriet bij veel mensen vanwege hun krokante buitenkant en sappige binnenkant, en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende smaken en diëten. Zo heb je naast een klassieke schnitzel ook kipschnitzels dat je kunt verwerken in een lekkere appel-spruitjessalade, of ga eens voor deze aubergine schnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes.

De schnitzel is veelzijdig, want deze kan op verschillende manieren worden bereid en het kan worden geserveerd in verschillende recepten zoals in dit recept met sperziebonen, krieltjes en cherrytomaten. Een eenvoudig en traditioneel recept. Probeer het vanavond eens!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?