Vegetarische champignon bourguignon
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Champignon bourguignon

Een perfect gerecht voor de koude winterdagen: vegetarische champignon bourguignon. Bourguignon is een traditioneel Frans gerecht met stoofvlees en groenten. Wij serveren ‘m vandaag vegetarisch en ook dan is dit gerecht zeker de moeite waard. Je kunt het brood eventueel vervangen door gekookte aardappelen of rijst.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept champignon bourguignon

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de winterpenen in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Halveer de champignons en snijd in plakjes.
2
Verhit de boter en olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de winterpenen, champignons en tijm toe en bak 10 min. mee. Voeg daarna de tomatenpuree en bloem toe en bak 2 min. mee, blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Voeg de laurierblaadjes, peper en zout toe en laat 25 min. stoven op laag vuur. Voeg in laatste 10 min. de erwten toe en stoof mee.
3
Bak ondertussen de ciabatta af volgens de aanwijzing op de verpakking.
4
Haal de laurierbladeren en takjes tijm uit de bourguignon. Voeg eventueel nog een snuf zwarte peper en wat verse tijm naar smaak toe. Breek de ciabatta in stukken en serveer met de bourguignon.
Givry_wijn
Wijntip van Yves

Bourgogne wijnstreek

Bourgogne is een van de meest bekendste wijnstreken die niet alleen bekend staat om zijn elegante wijnen, maar ook om één van de meest duurste wijnen. De Bourgogne wijnstreek staat ook bekend om etiketten zonder druivenrassen.

Domaine Gerard & Laurentz Parize Champ Nalot 2018: ongeacht dat de klassieke Boeuf bourguignon met vlees wordt geserveerd, past deze verleidelijke en aromatische Givry uit de Bourgogne streek perfect bij dit champignon gerecht. Een levendige rode wijn. Verleidelijke Aroma’s van aalbessen en rijp rood fruit en tonen van specerijen gecombineerd met verfijnde tannines. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via