Vegetarische quiche met pompoen, spinazie en feta
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische quiche met pompoen, spinazie en feta

Een quiche is een hartige open taart. Deze variant, een vegetarische en kleurrijke quiche, heeft een volle smaak door de oude kaas en feta. Deze quiche is leuk om te serveren bij een borrel, maar ook als bijgerecht doet hij het erg goed.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vegetarische quiche met pompoen, spinazie en feta

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in met de boter en bekleed met het bladerdeeg. Leg bakpapier op het bladerdeeg, voeg bakkorrels toe aan de vorm en bak het bladerdeeg 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
2
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de olie over de pompoen en rooster 20 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
3
Verhit ondertussen de resterende olie in een pan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Druk het vocht eruit in een vergiet.
4
Ris de tijm van de takjes. Klop de eieren los in een kom en meng met de room, oude kaas, tijm, zout en peper tot een egaal mengsel.
5
Halveer de cherrytomaatjes en verkruimel de feta. Verdeel het roommengsel over de bodem van de quiche en verdeel de pompoenblokjes, spinazie, cherrytomaatjes en de feta over de vorm. Bak de quiche 40 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.