Vegetarische Spaanse bonenstoof
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische Spaanse bonenstoof

Dit recept is geïnspireerd op stoofgerechten uit de binnenlanden van Spanje. Bij deze vegetarische variant is gekozen voor zoete aardappel in plaats van worst. Dit geeft de bonenstoof wat meer body en een lekkere zoete smaak. Het paprikapoeder en de chilivlokken zorgen voor de Spaanse spicy touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische spaanse bonenstoof

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Spoel de aubergine af, verwijder de steel en snijd in stukjes van 2 cm. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van gelijke grootte.
2
Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine en zoete aardappel op hoog vuur in ca. 2-3 min rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak nog eens 5 min. en blijf regelmatig roeren.
3
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook.
4
Voeg de ui, knoflook, gerookte paprikapoeder en chilivlokken toe aan de pan en bak 2-3 min. op laag vuur mee.
5
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
6
Laat ondertussen de bonenmix en kidneybonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan. Voeg toe aan de stoof en verwarm zonder deksel 5 min. op laag vuur.
7
Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en hak fijn en rasp de Manchego. Garneer de Spaanse bonenstoof met peterselie en kaas.

Meer zoete aardappel recepten

Ben je helemaal weg van zoete aardappel? Probeer eens wat vaker een recept waarin dit ingrediënt verwerkt is! Ontdek alle zoete aardappel recepten, duik de keuken in en ga zelf aan de slag.

Kingpin_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij stoof: Rode wijn

Afkomstig uit het midden van Spanje, uit Castilla- La Mancha wat tevens het grootste wijnbouwgebied ter wereld is, komt deze heerlijke zachte, sappige wijn met veel fruit en tonen van vanille. Kingpin is gemaakt van cabernet sauvignon, syrah en tempranillo. Deze wijn deint lekker mee met de zoete aardappelen uit deze stevige stoofpot. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via