Vegetarische Tortillataart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische tortillataart

Tortilla’s, je kunt er alle kanten mee op. Gevuld, gebakken, onder de grill, of… in taartvorm! Onze tortillataart staat binnen een handomdraai op tafel. En, bijkomend voordeel: ook vegetariërs kunnen hier van meesmullen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Voor de garnering
Voor de guacamole
Extra benodigdheden

Recept vegetarische tortillataart

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie in de pan. Voeg het gehakt met de tacokruiden toe en bak rul. Roer de mais en 3 el van de salsa erdoorheen. Meng in een kom de overige salsa met de kidneybonen.
2
Leg een tortilla op de bodem van de springvorm en verdeel ca. 2 el kaas over de tortilla. Verdeel hier ca. ¼ van het gehaktmengsel overheen. Zorg dat je het gelijkmatig, tot aan de rand verdeelt. Zo krijgt je tortillataart mooie gelijk verdeelde laagjes.
3
Leg de tweede tortilla op de eerste, en verdeel wederom ca. 2 el kaas en ¼ van het gehaktmengsel over de tortilla. Laat de ananas uitlekken en snijd in kleine blokjes. Verdeel de helft over het gehakt en bedek met de derde tortilla. De andere helft van de ananas gebruik je als garnering.
4
Verdeel nu een laag bonen gemengd met de salsa over de tortilla en bedek met de vierde tortilla. Herhaal stap 3 en 4 totdat je vulling op is. Dek als laatste af met een tortilla en doe de ring om de springvorm. Tip: een springvorm is niet per se nodig, maar zorgt er wel voor dat de tortillataart tijdens het bakken op zijn plek blijft.
5
Bak de tortillataart gedurende ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Maak intussen de guacamole. Prak daarvoor de avocado in een kom en voeg het zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole toe.
6
Haal de tortillataart uit de oven en decoreer bovenop met guacamole, crème fraîche, gehalveerde cherrytomaten, koriander en ananas. Optioneel kun je ook wat Jalapeño Relish toevoegen als garnering.

Online workshop

Foodie Judith van My FoodBlog leert je in een online workshop een heerlijke vegetarische tortillataart maken. Kijk de workshop terug via de video waarin Judith je stapsgewijs meeneemt in het bereiden van deze vrolijke tortillataart.

Binnen 30 minuten staat jouw taart op tafel. Top ‘m af met onder andere guacamole, crème fraîche, cherrytomaten, koriander en ananas. Voeg hier eventueel jouw favoriete Tex-Mex toppings aan toe zoals spicy Jalapeño’s of geraspte kaas, je kunt er alle kanten mee op!

Kan je niet genoeg krijgen van de Tex-Mex keuken? Dan moet je absoluut een keer onze nachoschotel met geweldige quacamoles hebben geprobeerd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via