Vispastei met kabeljauw en Hollandse garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Vispastei met kabeljauw en Hollandse garnalen

Vispastei is een traditioneel Brits gerecht. Het bestaat uit een visragout met een deksel van deeg. Het gerecht leent zich goed om allerlei soorten vis en schaaldieren in te verwerken. Wij gaan deze keer voor kabeljauw en Hollandse garnalen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vispastei met kabeljauw en hollandse garnalen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en snipper de ui. Halveer de prei, spoel goed af en snijd in halve ringen.
2
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de ui en prei ca. 4-5 min. Voeg vervolgens de bloem toe en bak al roerend 2-3 min. mee tot deze licht begint te kleuren.
3
Schenk al roerend scheutjes visbouillon en slagroom in de pan. Meng tot een gladde saus, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
4
Snijd de kabeljauw in grove stukken en voeg toe aan de saus. Laat 4 min. zachtjes koken. Hak de dille fijn en roer samen met de Hollandse garnalen en mosterd door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
5
Vet de ovenschaal in met olie en verdeel de vispastei in de ovenschaal. Leg het bladerdeeg bovenop en druk vast aan de zijkanten van de ovenschaal. Snijd het bladerdeeg dat uitsteekt weg. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Zet de ovenschaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin gaar.

Tip: Je kunt ook gemakkelijk een eenpersoonsportie maken in een kleinere ovenschaal.

SIETE PECADOS GODELLO D.O. MONTERREI 2019
Wijntip van Yves

Siete Pecados Godello D.O. Monterrei 2019

Kabeljauw is een magere vis dus daarbij past deze lichte Godello wijn met frisse zuren goed samen. Met mooie aroma’s van tropisch fruit een vleugjes perzik en meloen in de mond en lekker mineralig in de afdronk. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Mosterd
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via