Zalm ‘en papillote’ met soepgroente
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm ‘en papillote’ met groenten

Bij een bereiding ‘en papillote’ gaar je ingrediënten in een klein pakketje van bakpapier, aluminiumfolie of bijvoorbeeld bananenblad. Doordat er een gesloten pakketje gemaakt wordt, worden zoveel mogelijk smaken, vitaminen en mineralen in het gerecht behouden. Probeer eens deze zalm en papillote met een pakketje van zalm, soepgroente, citroen en dille.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zalm ‘en papillote’ met groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de krieltjes doormidden, schep in een kom en meng met zonnebloemolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 à 30 min. in de oven.
2
Snijd de boter en citroen in plakjes.
3
Neem per papillote een velletje aluminiumfolie en verdeel hierover de soepgroente in het midden. Beleg de soepgroente met plakjes boter, een zalmmoot, schijfjes citroen en garneer met dille. Vouw de aluminiumfolie goed dicht, zodat er geen lucht uit het pakketje kan ontsnappen.
4
Leg de zalmpakketjes nog 15 min. bij de krieltjes in de oven om te garen.
5
Snijd ondertussen de paprika in reepjes, de cherrytomaatjes doormidden en meng in een kom. Serveer de zalm papillote met krieltjes en de rauwkost.

Meer vis ‘en papillote’? Bekijk deze Thaise kabeljauw en papillote of vispapillot met mozzarella, tomaat en spinazie.

Welke vis hoort er in papillot?

Er zijn veel verschillende soorten vis die geschikt zijn om in papillot te bereiden, maar enkele veelvoorkomende opties zijn zalm, kabeljauw, heek en tilapia.

Hoe lang moet de zalm in papillot in de oven?

De zalmpakketjes moeten 15 minuten in de oven.

Hoe lang moet zalm papillot op de BBQ?

De bereidingstijd van zalm in papillot op de BBQ hangt af van de dikte van de zalmfilet en de hitte van de BBQ. Over het algemeen duurt het ongeveer 10-15 minuten om een ​​zalmfilet van 2-3 cm dik volledig gaar te krijgen op een BBQ die voorverwarmd is op middelhoog vuur. Het is belangrijk om de papillot goed af te sluiten zodat de warmte en stoom binnen blijven en de zalm gelijkmatig gaar wordt. Controleer de zalm regelmatig om te voorkomen dat hij overgaar wordt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vis
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via