Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
1
Bak de sushirijst kort aan met wat sojaolie (zoals risotto). Voeg dan een scheut bietensap toe en roer goed door. Voeg steeds opnieuw bietensap toe totdat het voor een groot deel is opgenomen. Blijf intussen goed roeren, zodat er geen rijst aan de bodem blijft plakken. Ga hiermee door totdat al het bietensap is opgenomen en voeg vervolgens het water in delen toe tot het meeste vocht is opgenomen.
2
Bereid ondertussen de sushi-azijn. Mix de azijn met suiker en zout en los dit al roerende op in een apart pannetje.
3
Wanneer de rijst gaar is, kun je het overtollige, plakkerige sap verwijderen door de sushirijst te wassen met lauwwarm water. Was de rijst in een zeef totdat deze nog maar amper kleur afgeeft. Meng vervolgens de rijst met het sushi-azijn mengsel en schep goed door.
4
Snijd de komkommer en zalm in repen van 1 cm en de avocado in plakken van 1 cm.
5
Verdeel ¼ van de rijst evenredig over een nori vel en zorg dat er 3 cm aan de bovenkant overblijft. Verdeel de komkommer, avocado en zalm horizontaal over het midden van de rijst. Rol het vervolgens vanaf beneden strak tot een rol. Doe dit ook voor de andere rollen.
6
Meng de mayonaise met srirachasaus en snijd de bosui in ringen. Serveer dit met de sushi en garneer met zwarte sesam.
VIGNOBLES VELLAS MEDUSA VIOGNIER 2019
Wijntip van Yves

Vignobles Vellas Medusa Viognier 2019

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Mosterd
  • Soja
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Lunch & brunch
Cuisine
Aziatisch
Japans
Diëten
Vrij van vlees
Soort
Sushi
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via