zandkoekjes recept met witte chocolade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zandkoekjes met pistachenootjes, citroen en witte chocolade

Zandkoekjes zijn al een allemansvriend. Maar van deze variant met citroen, witte chocolade en pistache word je waarschijnlijk nog vrolijker! De witte chocolade zorgt voor een zoet-romige smaak in het koekje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

13 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zandkoekjes met pistachenootjes, citroen en witte chocolade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven op 200°C en laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Hak de witte chocolade en de pistachenootjes grof. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en zet apart.
3
Meng de bloem, suiker, boter, zout, pistache, witte chocolade en de rasp van de citroen in een kom tot een deeg en kneed dit goed door.
4
Maak er een bol van en dek dit af met folie. Leg dit minimaal 20 min. in de koelkast. Dit zorgt er voor dat het deeg niet uit elkaar valt wanneer je dit gaat uitrollen.
5
Bestuif de werkbank en deegroller met bloem. Rol het deeg vervolgens uit tot ongeveer 5 mm dik. Steek het deeg uit met een steekring van 5 cm.
6
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze voor 15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

Tip: Heb je geen steekring? Gebruik dan een glas of mok.

Hoe lang moeten zandkoekjes bakken in de oven?

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze ongeveer 16 minuten. Zodra de randjes goudbruin zijn, zijn de koekjes klaar.

Hoe lang kun je zandkoekjes bewaren?

Zodra je de zandkoekjes in een afgesloten trommel bewaart, blijven ze wel 4 tot 6 weken goed. Zorg wel dat de trommel luchtdicht is.

Welke bloem heb je voor zandkoekjes nodig?

Doordat er in zandkoekjes geen bakpoeder wordt gebruikt, raden we aan om gewone bloem of patisseriebloem te gebruiken. Zelfrijzende bloem raden we af bij zandkoekjes omdat daar bakpoeder aan is toegevoegd. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de textuur vast en zanderig blijft.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via