Zeetong Meuniere Met Frisse Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zeetong ‘meunière’ met frisse salade

Meunière, letterlijk vertaald ‘de vrouw van de molenaar’, verwijst naar een Franse kooktechniek: De zeetong krijgt een goudbruin korstje doordat deze door de bloem wordt gehaald. Heerlijk samen met de saus van boter en een frisse salade met appel.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zeetong ‘meunière’ met frisse salade

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Verdeel de bloem over de bodem van een diepe schaal.
2
Dep de zeetong droog en breng op smaak met peper. Haal de zeetong door de bloem en druk goed aan, zodat de bloem blijft plakken aan de vis.
3
Smelt de helft van de roomboter in een grote koekenpan. Zodra de boter gesmolten en heet is, kan de vis in de pan. Bak de vis in 2 min. per kant goudbruin.
4
Voeg de rest van de boter toe aan de pan. Pak een lepel en houd de pan schuin zodat de boter makkelijk over de vis kan worden geschept. Schep continu een flinke lepel gesmolten boter over de vis gedurende 2 min. Blus de boter af met het sap van een halve citroen.
5
Snijd de tomaten in kwarten en de appel in schijfjes. Meng met de sla. Maak een dressing van het sap van een halve citroen en olijfolie. Meng de dressing door de salade.
6
Hak de peterselie fijn en snijd een halve citroen in plakken.
7
Serveer de zeetong met de botersaus, peterselie, plakjes citroen en de salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie