In samenwerking met:
zeewier lekkernijen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zeewier lekkernijen

Zo’n borrelhapje waarin alle smaken perfect samenkomen, dat is dit zeewier hapje! Dit borrelhapje bestaande uit zeewier brioche, spicy sushi spread, mini empanada en dashi bouillon is een echt smaakbommetje. De dashi bouillon wordt geserveerd met een sezchuan-button, wat de bloemknop is van de sezchuan-peperbes. Dit zorgt voor een verrassend smaakopwekkend effect!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept zeewier lekkernijen

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Beleg de meergranen zeewier brioche met de spicy notuna sushi spread.
2
Bereid de mini empanada volgens de aanwijzing op de verpakking.
3
Serveer de zeewier brioche en de empanada met de dashi bouillon.

Dit recept is ontwikkeld voor Plant FWD. Als consument kan je deze producten helaas niet zelf kopen. Laat je inspireren door dit recept en maak thuis jouw eigen variant!

Wat is dashi?

Dashi is een traditionele Japanse bouillon die als basis wordt gebruikt voor vele gerechten in de Japanse keuken. Het is een umami-rijke bouillon die wordt gemaakt van kombu (gedroogd zeewier) en katsuobushi (gedroogde en gerookte bonitovlokken), die samen een diepe en hartige smaak creëren.

Om dashi te maken, wordt eerst een stuk kombu in water geweekt en vervolgens verhit totdat het water bijna kookt. De kombu wordt dan verwijderd en de katsuobushi wordt toegevoegd aan de bouillon. De katsuobushi wordt kort gekookt en vervolgens gefilterd om een heldere bouillon te verkrijgen.

Dashi is een veelzijdige bouillon die gebruikt kan worden als basis voor soepen, sauzen en stoofschotels. Het kan ook worden gebruikt als smaakversterker voor andere gerechten, zoals salades en marinades. Daarnaast is het ook een belangrijk ingrediënt in veel traditionele Japanse gerechten, zoals misosoep, ramen en udon. Ook in het Japanse gerecht okonomiyaki wordt dashi bouillon gebruikt. Okonomiyaki is een hartige Japanse omelet. Hierin komen alle smaken samen.

Er zijn verschillende soorten dashi, elk met hun eigen kenmerken en smaken. Zo is er bijvoorbeeld dashi met shiitake-paddenstoelen, die een aardse en hartige smaak geven. Ook kun je dashi maken van gedroogde sardines in plaats van bonitovlokken voor een andere smaak.

Kortom, dashi is een essentieel ingrediënt in de Japanse keuken en een belangrijke basis voor veel heerlijke gerechten. Het is een hartige, umami-rijke bouillon die zorgt voor een diepe smaak in vele gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?