Zelfgemaakte Chutney En Compotes
Niveau
Beginner
Tijd
1u 0min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zelfgemaakte chutney en compotes

Heb jij al eens je eigen chutney of compote gemaakt? Deze rode paprika chutney, druivencompote en pittige appelcompote zijn lekkere recepten voor een gezellige borrelavond. Smeer de chutney bijvoorbeeld op een stukje brie en volkoren stokbrood. Maak ze alle drie of kies het recept uit dat het beste bij jouw borrelplank past!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten rode paprika chutney
Ingrediënten druivencompote
Ingrediënten pittige appelcompote

Recept zelfgemaakte chutney en compotes

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Doe de rode peper, paprika, wijnazijn, de helft van de ui, zout en kristalsuiker in een pan en laat 30 minuten sudderen op laag vuur. Blend de chutney grof en laat inkoken tot de gewenste dikte.
2
Bak ondertussen de overgebleven ui zachtjes glazig in een koekenpan met de olijfolie. Voeg bruine suiker toe en karameliseer 5 minuten. Roer de uien door de chutney.
3
Doe de druiven met wijn, kaneel en honing in een pan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
4
Los de maïzena op in 1 eetlepel water en voeg toe aan compote.
5
Doe de appels met het sap in een pan, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
6
Haal de compote van het vuur, meng de sambal en de bosui er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer de chutney en de compote in glaasjes of bakjes op een kaasplankje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via