Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Laat het bladerdeeg half ontdooien. Steek met een steekring of schaaltje uit elk plakje bladerdeeg een cirkel (diameter van 10 cm). Leg 4 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek uit de resterende 8 bladerdeegcirkels een kleiner rondje (diameter van 8 cm). Bewaar de randen, de cirkels van 8 cm heb je niet meer nodig.
3
Bestrijk de randen van de 4 grote bladerdeegcirkels met water. Leg hierop één uitgestoken cirkelrand, bestrijk met water en leg hier nog één cirkelrand bovenop. Prik gaatjes in het bladerdeeg en bestrijk met de eidooier.
4
Bak in 15 min. goudbruin in de oven. Zet de oven uit en laat nog 15 min. afkoelen in de oven met de deur open.
5
Smelt 1 el roomboter in een pan en fruit de ui. Voeg de tijm, peperkorrels en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg de kippendijen toe en kook 10 min. Haal de kip uit de bouillon en zeef de bouillon boven een andere pan. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar.
6
Smelt de overige roomboter in een steelpannetje. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en bak 3 min. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon en kookroom toe en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de kip, champignons en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en kook zachtjes tot de champignons gaar zijn en de ragout de gewenste dikte heeft.
7
Vul de pasteitjes met ragout. Garneer met bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Vrij van vis
Voorkeuren
Bevat kip
Bevat vlees
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via