Print Opties:

Borrelbrood met kazen, knoflook en peterselie

Voorziet in1 PortieVoorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 1 brood naar keuze
 1 teentje knoflook
 100 gr ongezouten roomboter
 1 bol mozzarella
 3 el fijngesneden bladpeterselie
 100 gr geraspte belegen kaas
 Zeezout
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm in de lengte in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop (in de breedte) nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

2

Pers of snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een steelpan, voeg de knoflook toe aan de gesmolten boter en laat iets afkoelen.

3

Snijd de mozzarella in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Meng de mozzarella en de fijngesneden peterselie met de geraspte kaas. Vul het brood met het kaasmengsel. Schenk de knoflookboter over het gevulde brood en bestrooi met zout naar smaak.

4

Leg het brood op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Leg het brood hierop en bak 12 á 15 min. in het midden van de oven.

5

Haal het brood uit de oven en plaats op een serveerplank.

Voedingswaarden

Porties 1