Print Opties:

Chocoladetaartjes

Voorziet in6 PortiesVoorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 gr boter
 120 gr suiker
 300 gr pure chocolade
 120 gr bloem
 9 eieren
 Poedersuiker
Extra keukenbenodigdheden
 6 bakvormpjes (ter grootte van een muffin)
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC.

2

Verwarm de boter, suiker en de chocolade au bain-marie*. Roer met een garde het mengsel glad. Haal het mengsel van het vuur en roer met een garde de bloem erdoorheen totdat het beslag glad is.

3

Scheid 4 eieren en bewaar de dooiers in een aparte kom. Meng de overige 5 eieren bij de eidooiers en meng dit door het chocoladebeslag. Laat het beslag afkoelen in de koelkast.

4

Vet de bakvormpjes in met boter en giet het beslag tot ¾ in de bakvormpjes. Bak de taartjes ongeveer 8 min. in het midden van de oven.

5

Laat de chocoladetaartjes 1 a 2 min. afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Strooi met een zeef wat poedersuiker over de taartjes en serveer eventueel met je favoriete roomijs.

Tip: De chocoladetaartjes zijn heerlijk in combinatie met amandelroomijs en amarena kersen.

Voedingswaarden

Porties 6