Print Opties:

Citroenlimonade met tijm

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding15 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediƫnten
 7 citroenen
 110 gr suiker
 670 ml water
 6 takjes verse tijm
 IJsblokjes
Bereidingswijze
1

Was de citroenen en boen ze goed schoon. Rasp het gele gedeelte van de schil van 1 citroen en meng de rasp samen met de suiker, 110 ml water en 5 takjes tijm in een pannetje. Laat dit 5 min. zachtjes doorkoken op laag vuur. Laat de siroop vervolgens in ongeveer 30 min. volledig afkoelen.itroenen en boen ze goed schoon.

2

Pers intussen de geraspte citroen en 5 andere citroenen uit tot ongeveer 250 ml vers citroensap. Giet het sap door een zeef.

3

Snijd 1 citroen in plakjes. Meng het citroensap met de siroop en leng dit aan met 560 ml koud water. Serveer met ijsblokjes, citroenschijfjes en takjes tijm.

Voedingswaarden

Porties 4