Print Opties:

Cottage pie met gnocchi

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding20 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 250 gr kastanjechampignons
 2 el olijfolie
 125 gr magere spekblokjes
 500 gr mager rundergehakt
 400 gr Italiaanse roerbakgroente
 Peper en zout
 400 gr tomatenblokjes
 2 tl oregano
 2 tl balsamicoazijn
 100 ml water
 400 gr gnocchi
 100 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
1

Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Fruit de ui kort aan, voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak 2 min mee. Voeg het gehakt toe en bak rul tot het bruin is. Voeg dan de knoflook, champignons en roerbakgroente toe aan het gehaktmengsel en bak 5 min mee. Voeg naar smaak peper en zout toe.

2

Voeg de tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn en het water toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 25 min sudderen. Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Kook ondertussen de gnocchi 2 min in een pan met kokend water met wat zout tot ze boven komen drijven. Schep uit de pan en laat goed uitlekken.

4

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de gnocchi over het mengsel en strooi de kaas over de gnocchi. Zet de cottage pie nog 15-20 min in de oven tot de kaas goudbruin is.

Voedingswaarden

Porties 4