Print Opties:

Frisse cocktail met grapefruit, limoen en tequila

Voorziet in3 PortiesVoorbereiding10 minutenTotale Tijd10 minuten

Ingrediƫnten
 1 limoen
 1 el grove zeezout vlokken
 3 grapefruits
 120 ml tequila
 3 el suikersiroop
 150 ml bruiswater
 6 ijsblokjes
Bereidingswijze
1

Rasp de groene schil van de limoen. Pers de limoen uit boven een apart glas. Meng de limoenrasp en het grove zeezout in een schaaltje dat in doorsnede breder is dan de glazen.

2

Snijd 3 halve plakjes grapfruit en zet apart. Pers de overgebleven grapefruits uit en zeef het sap. Maak de rand van het glas vochtig door er met een uitgeknepen grapefruit overheen te wrijven. Dip de rand van het glas in het grove zeezout, zodat het zeezout blijft plakken aan de rand van het glas. Herhaal dit voor de andere glazen.

3

Meng het grapefruitsap, tequila, suikersiroop en bruiswater door elkaar. Voeg ook het limoensap toe. Doe 2 ijsklontjes in ieder glas en verdeel de cocktail over de glazen. Garneer elk glas met een half schijfje grapefruit.

Voedingswaarden

Porties 3