Print Opties:

Gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 100 gr notenmix, ongezouten
 2 el honing
 ½ tl kardemompoeder
 1 sinaasappel
 500 ml zoete witte wijn
 200 ml water
 150 gr suiker
 2 anijssterren
 750 gr wilde perziken, ongeschild en in kwarten
 250 ml slagroom, lobbig geklopt
 500 ml volle yoghurt
 500 gr abrikozen, ongeschild en in kwarten
 3 stengels verse munt
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160˚C. Meng in een kom de noten met de honing en de kardemom en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de noten 15 minuten in de oven en schep regelmatig om, zodat ze niet aanbranden. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna in stukjes.

2

Snijd eerst de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Breng de wijn met het water, de suiker, de steranijs, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de perziken toe en laat 5 minuten sudderen. Draai het vuur uit en laat de perziken nog 15 minuten in het vocht nagaren.

3

Meng de lobbige slagroom voorzichtig door de yoghurt en schep in kommetjes of glazen. Leg de gepocheerde perziken en de abrikozen erbovenop en garneer met blaadjes munt en de gehakte honingnoten.

Voedingswaarden

Porties 4