Print Opties:

Griekse yoghurt met rabarber-aardbeiencompote

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 el roomboter
 300 gr rabarber, in dunne schijfjes
 ¼ tl kardemompoeder
 Sap en rasp van 1/2 sinaasappel
 150 gr Hero Aardbeienjam
 500 gr Griekse yoghurt
 8 aardbeien, in partjes
 1 handje ongezouten pistachenootjes, gepeld
 4 takjes munt
Bereidingswijze
1

Smelt de roomboter in een steelpannetje en fruit hierin de rabarber 2 min. aan samen met het kardemompoeder. Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, breng aan de kook en laat 5 à 7 min. zachtjes sudderen tot de rabarber zacht is.

2

Voeg de aardbeienjam toe, roer goed door en laat afkoelen.

3

Verdeel de helft van de yoghurt over 4 glazen, schep er een flinke eetlepel compote op, gevolgd door de andere helft Griekse yoghurt. Garneer met aardbeipartjes, pistachenootjes en blaadjes munt.

Voedingswaarden

Porties 4