Print Opties:

Gyoza dumplings

Voorziet in10 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 100 gr half-om-halfgehakt
 3 gr zout
 10 ml plantaardige olie (voor het bakken)
 100 ml water (voor het bakken)
 1 gr maïzena
 3 gr suiker
 Snufje gemalen witte peper
 10 ml shaoxing kookwijn
 5 ml sojasaus
 20 ml sesamolie
 60 gr paksoi, fijngesneden
 10 gr lente-ui, dun gesneden
 10 gr gember, fijn geraspt
 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
 Gyoza vellen
Keukenbenodigdheden
 Rasp
 Snijplank
 Ruime kom
 Antiaanbakpan met deksel
Bereidingswijze
1

Doe alle ingrediënten (op de plantaardige olie en het water na) in een ruime kom en meng tot alle vocht is opgenomen. Vul de gyoza vellen met een volle theelepel vulling en vouw deze dicht met plooien.

2

Vet een antiaanbakpan op het vuur in met de plantaardige olie. Bak de gyoza op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg het water toe en dek direct de pan af met een deksel. Stoom de gyoza nog 8 minuten op laag vuur.

Voedingswaarden

Porties 10