Print Opties:

Knapperige tortilla’s met kip

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 1 rode peper
 1 teentje knoflook
 2 el plantaardige olie
 200 gr kipgehakt
 1 tl gedroogde oregano
 Peper en zout
 100 gr kaas
 100 gr mais
 125 gr kidneybonen
 8 tortilla's
 1 el olijfolie
 ½ limoen, in schijfjes
 4 el crème fraîche
 8 el chipotle saus
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 195°C. Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui, rode peper en knoflook. Voeg wanneer de ui glazig is het kipgehakt toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Meng de kaas, mais en kidneybonen door het gehakt wanneer dit gaar is.

2

Leg 8 tortilla’s open op een bakplaat en vul ze voor de helft met het kipgehakt. Vouw de tortilla’s dicht en besprenkel de buitenkant met een beetje olijfolie.

3

Bak de tortilla’s in het midden van de oven in 5 à 7 min goudbruin en krokant. Serveer de tortilla’s met een schijfje limoen, crème fraîche en chipotle saus.

Voedingswaarden

Porties 2