Print Opties:

MAGGI Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding20 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 2 el zonnebloemolie
 500 gr rundergehakt
 2 tl nootmuskaat
 1 el sambal badjak
 3 el ketjap
 Snufje zout
 500 gr sperziebonen
 2 pakjes MAGGI Aardappelpuree à la Minute Naturel
 5 beschuiten
 20 gr roomboter
 400 gr appelmoes
Extra keukenbenodigdheden
 Braadschaal
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe. Rul het gehakt. Voeg de nootmuskaat, sambal badjak, ketjap en wat zout naar smaak toe.

2

Dop de boontjes en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de boontjes toe aan het gehaktmengsel en laat sudderen. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de braadschaal in met een beetje boter. Verdeel de helft van de aardappelpuree in de braadschaal. Verdeel daarover het gehaktmengsel. Hier bovenop komt de rest van de puree.

3

Top af met verkruimeld beschuit en verdeel de roomboter in klontjes over het geheel. Bak de ovenschotel 40 min. in de oven. De ovenschotel is klaar wanneer deze een mooie bruine kleur heeft. Serveer met de appelmoes.

Voedingswaarden

Porties 4