Print Opties:

Mediterrane zalm uit de oven

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 courgette
 1 aubergine
 2 zalmfilets
 150 gr cherry tomaten
 20 groene olijven, zonder pit
 4 el olijfolie
 3 tl Italiaanse kruiden
 Peper en zout
 1 rode ui
 1 citroen
 1 takje verse koriander
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Verdeel over een ovenschaal, samen met de cherrytomaten en de olijven. Giet 2/3 van de olijfolie over het geheel en bestrooi met 2/3 van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Snijd de ui in ringen en leg in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 10 min. in de oven.

2

Haal de ovenschaal uit de oven en leg de zalm op de groenten. Bestrooi met het overige deel van de olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet de ovenschaal 15-20 min. in de oven*, totdat de zalm gaar is en de groenten zacht zijn. Snijd de citroen intussen in plakjes. Haal de zalm uit de oven en maak af met schijfjes citroen en verse koriander.

*Garingstijd is afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.

Voedingswaarden

Porties 2