Print Opties:

Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitje

Voorziet in12 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 75 gr blanke amandelen
 12 abrikozen
 100 gr suiker
 3 el water
 100 gr amandelboter (pindakaas van amandelen)
 50 ml honing
 200 gr havermout
 75 gr pompoenpitten
Extra keukenbenodigdheden
 Een vierkant of rechthoekig bakblik
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de amandelen en abrikozen in stukjes. Verhit de suiker en 3 el water in een pan totdat de suiker smelt en de kleur lijkt op de kleur van honing. Voeg hieraan de amandelboter en honing toe en roer goed door. Voeg vervolgens direct de amandelen, havermout, zonnebloempitten en abrikozen toe en meng het geheel goed door.

2

Giet de havermoutmix in een met bakpapier bedekt vierkant of rechthoekig bakblik en verdeel gelijkmatig, druk de mix goed aan. Plaats voor 30 min in het midden van de oven.

3

Haal de bakplaat uit de oven en snijd de warme havermout plaat in gewenste repen. Laat de repen afzonderlijk van elkaar afkoelen.

Tip: De mueslirepen zijn een week houdbaar maar kunnen ook goed in de vriezer worden bewaard.

Voedingswaarden

Porties 12