Print Opties:

Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 2 kleine zoete aardappelen
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 500 gr rundergehakt
 Peper en zout
 100 gr doperwten
 50 gr maïs
 100 gr tortillachips naturel
 Handje geraspte cheddarkaas
 Handje verse koriander
 2 el crème fraîche
 1 limoen
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. Voeg het gehakt toe en rul dit. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg vervolgens de doperwten, maïs en zoete aardappel toe bij het gehakt en bak nog 5 min. mee.

3

Verdeel het geheel over een ovenschaal. Verdeel hierover de tortillachips, gevolgd door de kaas. Zet de schaal 10 à 15 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is. Maak af met wat verse koriander en crème fraîche. Serveer met partjes limoen.

Voedingswaarden

Porties 2