Print Opties:

Oranje tompouce taart

Voorziet in8 PortiesVoorbereiding30 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 8 plakken bladerdeeg
 1 sinaasappel
 4 eierdooiers
 115 gr suiker
 40 gr bloem
 1 zakje vanillesuiker
 400 ml melk
 2 gelatineblaadjes
 200 gr wit fondant (of kant-en-klaar gebaksglazuur)
 3 drupjes gele kleurstof
 1 drupje rode kleurstof
 150 ml slagroom
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 2 keer een vierkant van 4 plakken bladerdeeg en laat deze ontdooien op bakpapier. Snijd 2 gelijke cirkels uit de vierkanten.

2

Vouw de randen van de bladerdeegcirkels 1 cm naar binnen. Prik met een vork gaatjes in beide bladerdeegcirkels. Snijd 1 bladerdeegcirkel in 8 puntjes en laat deze aan elkaar. Plaats de bladerdeegcirkels 15 min. in het midden van de oven.

3

Rasp eerst de schil van de sinaasappel en pers deze daarna uit. Meng de eidooiers met 100 gr suiker, bloem, vanillesuiker en sinaasappelrasp. Giet de melk in een steelpan, voeg het sinaasappelsap toe en breng net niet aan de kook. Meng voorzichtig een scheutje warme melk door het eigeelmengsel, zonder dat het gaat stollen en voeg zo alle melk toe.

4

Blijf het mengsel verhitten en voeg de gelatineblaadjes toe. Blijf roeren en haal de banketbakkersroom van het vuur zodra het de dikte van vla heeft. Laat afkoelen in de koelkast.

5

Laat het fondant smelten op middelhoog vuur met 4 el water. Voeg de gele en rode kleurstof toe zodat het fondant oranje kleurt. Verdeel het glazuur over de afgekoelde bladerdeegpuntjes en laat uitharden.

6

Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker. Schep de slagroom en de banketbakkersroom ieder in een spuitzak. Spuit de banketbakkersroom zigzaggend over de bladerdeegbodem en zorg dat de gehele bodem bedekt is. Leg de bladerdeegpuntjes met glazuur op de banketbakkersroom en top elk puntje af met een toefje slagroom.

Voedingswaarden

Porties 8