Print Opties:

Oven gedroogde tomaten

Voorziet in1 PortieVoorbereiding10 minutenKooktijd2 urenTotale Tijd2 uren 10 minuten

Ingrediënten
 750 gr troscherrytomaatjes
 1 el Carapelli Extra Vergine olijfolie + olijfolie om de pot af te vullen
 1 tl zout
 1 tl suiker
 3 teentjes knoflook
 10 takjes verse tijm
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Halveer de cherrytomaten en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.

3

Besprenkel de tomaten met olijfolie en bestrooi ze vervolgens met zout en suiker. Pers de knoflook en verdeel deze samen met de tijm over de tomaten.

4

Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 2 uur om de tomaten te drogen.

5

Laat de tomaten afkoelen en bewaar ze vervolgens met de smaakmakers in een pot met een afsluitbare deksel. Vul de pot met olijfolie tot de tomaten onder de olie staan.