Print Opties:

Pangasius met zoete aardappelfrites

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 10 gr bladpeterselie, fijngehakt
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 400 gr zoete aardappelfrites
 2 pangasiusfilets
 6 plakjes Coburgerham
 200 gr hummus
 Sap en rasp van 1 citroen
 5 gr koriander, fijngehakt
 1 komkommer
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de helft van de peterselie met 2 el olijfolie, peper en zout en meng hier de zoete aardappelfrites doorheen. Leg de frites op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.

2

Snijd iedere pangasiusfilet in drie stukken, bestrooi ze met peper en zout en wikkel ieder stuk in een plak Coburgerham. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de filets 1 minuut per kant. Leg de vis de laatste 10 minuten op de frites in de oven.

3

Meng de hummus met citroenrasp, citroensap, de rest van de peterselie en koriander en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer en serveer deze als salade bij de zoete aardappelfrites, pangasiusfilets en hummus.

Voedingswaarden

Porties 2