Print Opties:

Preitaart met pangasiusfilet

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd1 uur 30 minutenTotale Tijd1 uur 45 minuten

Ingrediënten
 2 grote preien
 Olie
 100 gr ricotta
 Peper en zout
 3 tl kerrie
 1 citroen, rasp en sap
 300 gr pangasiusfilet
 4 eieren
 2 tl maizena
 100 gr erwten
 2 pakjes filodeeg (17 vellen)
Extra keukenbenodigdheden
 Springvorm (28 cm)
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne halve ringen en bak in een koekenpan met een scheutje olie.

2

Meng in een kom ricotta, peper, zout, kerrie, 1 tl citroenrasp en 1 tl citroensap door elkaar.

3

Snijd de pangasiusfilet in kleine blokjes. Kluts 1 ei met de maïzena tot er geen klontjes meer in zitten. Meng vervolgens de eieren door het ricottamengsel. Voeg de pangasiusblokjes, prei en erwten toe aan het mengsel.

4

Bedek een springvorm met bakpapier. Haal de vellen filodeeg uit elkaar en bekleed de bodem en de randen van de springvorm. Zorg er voor dat vellen elkaar overlappen. Deeg dat over de randen heen valt, mag blijven hangen en kan later over de taart heen worden gevouwen.

5

Verspreid de preivulling over de bodem van de springvorm. Vouw de randen filodeeg naar binnen en plaats de taart voor 1,5 uur in de oven.

Voedingswaarden

Porties 4