Print Opties:

Tajine met kabeljauw

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 2 rode uien
 8 tomaten
 4 wortels
 2 citroenen
 4 teentjes knoflook
 4 takjes peterselie + extra ter garnering
 100 gr zwarte olijven4
 4 kabeljauwfilets
 5 el zonnebloemolie
 1 ½ el ras el hanout
 2 takjes tijm
 1 komkommer
 1 witte ui
 2 takjes munt
 Peper en zout
 4 kleine flatbreads
Extra keukenbenodigdheden
 Tajine
Bereidingswijze
1

Snijd de rode uien en de helft van de tomaten in partjes. Snijd de wortels en de helft van de citroenen in plakjes. Snijd 3 teentjes knoflook en de helft van de peterselie fijn. Leg de ui, tomaat, wortels en de olijven op de bodem van de tajine. Leg hier de kabeljauwfilets op. Verdeel de fijngesneden knoflook over de visfilets.

2

Meng 2/5 van de zonnebloemolie met de ras el hanout. Schenk over de vis in de tajine. Verdeel de peterselie, plakjes citroen en de takjes tijm over de tajine. Zet de tajine op het vuur en gaar de vis op middelhoog vuur in ongeveer 30 min.

3

Maak intussen de salade. Snijd de komkommer en de overige tomaten in gelijke blokjes van ongeveer ½ bij ½ cm. Snipper de witte ui en snijd de munt en resterende peterselie fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met het sap van de overgebleven citroen, 2/5 el zonnebloemolie en een mespuntje peper en zout.

4

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de flatbreads met 1/5 el zonnebloemolie. Pel 1 teentje knoflook en plet met een mes. Wrijf het teentje knoflook over de flatbreads. Bak de flatbreads 8 min. in de oven.

5

Serveer de tajine met de flatbreads en de salade. Scheur stukjes van het flatbread af en eet deze bij de vistajine.

Voedingswaarden

Porties 4