Print Opties:

Tikka masala met raïta

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 400 gr basmatirijst
 300 gr kipfilet
 1 el zonnebloemolie
 400 gr Aziatische wokgroente
 450 gr tikka masala saus
 1 teentje knoflook
 6 takjes verse munt
 1 komkommer
 1 tl gemalen komijn
 Peper en zout
 500 ml Griekse yoghurt 0% vet
 4 mini naanbroden knoflook & koriander
 1 limoen
 Koriander, ter garnering
Keukenbenodigdheden
 Pan met deksel
 Hapjespan
 Kommetje
 Oven
Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst vervolgens af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 10 minuten nastomen.

2

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in 6 minuten goudbruin. Voeg nu de wokgroente toe en bak 2 minuten mee op hoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de tikka masala saus toe en verwarm 5 minuten.

3

Hak voor de raïta de knoflook en munt fijn. Rasp de komkommer en knijp het vocht eruit, dit heb je later niet meer nodig. Roer de komkommer, munt en knoflook met 1 tl komijn en peper en zout door de yoghurt.

4

Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de naans licht met water en verwarm 4-5 minuten in de oven.

5

Snijd de limoen in partjes. Serveer de rijst met de tikka masala, raïta en het naanbrood. Garneer met een limoenpartje en wat koriander.

Voedingswaarden

Porties 4