Print Opties:

Tilapiafilet met paddenstoelen en kappertjessalsa

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediƫnten
 100 gr kappertjes
 2 el groene olijven
 4 zongedroogde tomaten
 1 teentje knoflook
 2 ansjovisfilets
 1 takje peterselie
 1 el olijfolie
 500 gr kruimige aardappelen
 Peper en zout
 250 gr gemengde paddenstoelen
 2 takjes tijm
 2 el boter + extra om in te bakken
 50 ml melk
 Snufje nootmuskaat
 2 tilapiafilets
 Handje tuinkers
Bereidingswijze
1

Mix de kappertjes, olijven, zongedroogde tomaten, knoflook, ansjovis, peterselie en olijfolie in een keukenmachine fijn tot een salsa.

2

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in circa 20 min. gaar in een pan met water en een snufje zout.

3

Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Ris de blaadjes van 1 takje tijm. Bak de paddenstoelen en tijm in ongeveer 8 min. goudbruin in een koekenpan met wat boter.

4

Giet de aardappelen af en kook kort droog. Ris de blaadjes van het andere takje tijm.

5

Stamp de aardappelen tot een puree met de melk, 2 el boter, nootmuskaat, peper, zout en tijm.

6

Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de tilapiafilets in ongeveer 3 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de tilapiafilet op de aardappelpuree met de kappertjessalsa en gebakken paddenstoelen en garneer met tuinkers.

Voedingswaarden

Porties 2