Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Regenboogforel uit de oven

Regenboogforel

Zet een feestelijk gerecht op tafel met onze heerlijke regenboogforel uit de oven. Wij serveren deze forel met een zelfgemaakte kruidenboter. Idealiter maak je deze al een paar dagen van tevoren. Zo wordt de smaak van de kruiden echt goed opgenomen in de boter.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 2 regenboogforellen, ontschubt en schoongemaakt
 6 rode aardappels
 2 paprika's
 100 gr boter, op kamertemperatuur
 5 gr bieslook, fijngehakt
 2 teentjes knoflook, uitgeperst
 6 gr peterselie
 1 citroen
 2 el olie
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Ovenschaal

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Hak 5 gram van de peterselie fijn. Meng de fijngehakte peterselie, knoflook en bieslook door de boter. Breng de kruidenboter op smaak met peper, zout en een paar drupjes citroensap. Snijd de overgebleven citroen in plakjes.

2

Was de aardappelen en kook in 10 minuten halfgaar. Spoel de forel af onder de kraan en dep vervolgens goed droog. Vul de forel met de citroenschijfjes en de overgebleven peterselie.

3

Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de aardappelen in plakjes. Leg op de bodem van de ovenschaal en verdeel wat van de zelfgemaakte kruidenboter over de aardappelen. Snijd de paprika’s in reepjes en leg deze op de aardappelschijfjes. Leg als laatste de vis in de ovenschaal en zet 20 minuten in het midden van de oven.

4

Serveer de vis met de zelfgemaakte kruidenboter.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 regenboogforellen, ontschubt en schoongemaakt
 6 rode aardappels
 2 paprika's
 100 gr boter, op kamertemperatuur
 5 gr bieslook, fijngehakt
 2 teentjes knoflook, uitgeperst
 6 gr peterselie
 1 citroen
 2 el olie
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Ovenschaal

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Hak 5 gram van de peterselie fijn. Meng de fijngehakte peterselie, knoflook en bieslook door de boter. Breng de kruidenboter op smaak met peper, zout en een paar drupjes citroensap. Snijd de overgebleven citroen in plakjes.

2

Was de aardappelen en kook in 10 minuten halfgaar. Spoel de forel af onder de kraan en dep vervolgens goed droog. Vul de forel met de citroenschijfjes en de overgebleven peterselie.

3

Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de aardappelen in plakjes. Leg op de bodem van de ovenschaal en verdeel wat van de zelfgemaakte kruidenboter over de aardappelen. Snijd de paprika’s in reepjes en leg deze op de aardappelschijfjes. Leg als laatste de vis in de ovenschaal en zet 20 minuten in het midden van de oven.

4

Serveer de vis met de zelfgemaakte kruidenboter.

Regenboogforel uit de oven

Ben jij ook zo’n visliefhebber? Naast onze heerlijke regenboogforel hebben we nog veel meer visrecepten. Check hier ons recept voor pangasius met zoete aardappel; een bekend visje dat erg geliefd is door zijn veelzijdigheid.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.