Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Ricotta gnocchi met broccolipesto

Ricotta gnocchi met broccolipesto

Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten pesto
 300 gr broccoli
 50 gr pijnboompitten
 2 teentjes knoflook
 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
 50 ml extra vierge olijfolie
 1 tl fijn zeezout
 ½ citroen
Ingrediënten gnocchi
 360 gr ricotta
 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
 2 eieren
 200 gr bloem + extra voor bestuiven
 Peper en zout
Ingrediënten garnering
 200 gr erwten
 1 bosje tuinkers
 1 handje basilicum

Bereidingswijze pesto
1

Kook de broccoli gaar en laat uitlekken en afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pel de knoflook en pers de teentjes met een knoflookpers.

2

Meng de broccoli, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas met 2 el olijfolie in een keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en meng tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en citroen.

Bereidingswijze gnocchi
3

Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook.

4

Meng de Parmezaanse kaas met de ricotta. Klop de eieren met peper, zout en bloem. Meng alles luchtig door elkaar (het deeg zal iets plakkerig zijn).

5

Stort het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht. Kneed het deeg nog een paar keer door tot het handelbaar is. Let op: kneed niet te veel.

6

Deel het deeg door vier. Maak van ¼ deel deeg een rolletje van ong. 2 cm doorsnee. Snijd van dit rolletje plakjes van 1 cm. Herhaal dit tot al het deeg is gebruikt.

7

Voeg de gnocchi in 2 delen aan het kokend water toe. Als de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken.

8

Blancheer de erwten voor 2 min in het water.

9

Meng ¾ van de pesto door de warme gnocchi en serveer de rest van de pesto er apart bij. Garneer de gnocchi met de erwten, tuinkers en basilicum. Top eventueel af met extra Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Ingrediënten pesto
 300 gr broccoli
 50 gr pijnboompitten
 2 teentjes knoflook
 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
 50 ml extra vierge olijfolie
 1 tl fijn zeezout
 ½ citroen
Ingrediënten gnocchi
 360 gr ricotta
 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
 2 eieren
 200 gr bloem + extra voor bestuiven
 Peper en zout
Ingrediënten garnering
 200 gr erwten
 1 bosje tuinkers
 1 handje basilicum

Instructies

Bereidingswijze pesto
1

Kook de broccoli gaar en laat uitlekken en afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pel de knoflook en pers de teentjes met een knoflookpers.

2

Meng de broccoli, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas met 2 el olijfolie in een keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en meng tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en citroen.

Bereidingswijze gnocchi
3

Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook.

4

Meng de Parmezaanse kaas met de ricotta. Klop de eieren met peper, zout en bloem. Meng alles luchtig door elkaar (het deeg zal iets plakkerig zijn).

5

Stort het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht. Kneed het deeg nog een paar keer door tot het handelbaar is. Let op: kneed niet te veel.

6

Deel het deeg door vier. Maak van ¼ deel deeg een rolletje van ong. 2 cm doorsnee. Snijd van dit rolletje plakjes van 1 cm. Herhaal dit tot al het deeg is gebruikt.

7

Voeg de gnocchi in 2 delen aan het kokend water toe. Als de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken.

8

Blancheer de erwten voor 2 min in het water.

9

Meng ¾ van de pesto door de warme gnocchi en serveer de rest van de pesto er apart bij. Garneer de gnocchi met de erwten, tuinkers en basilicum. Top eventueel af met extra Parmezaanse kaas.

Ricotta gnocchi met broccolipesto

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.