Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Rigatoni met wortelsaus

Deze vegetarische pasta genaamd Rigatoni met wortelsaus staat zo op tafel en smaakt echt heerlijk! Door de hoeveelheid groente in deze saus krijg je direct je portie groente binnen, lekker én gezond.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 250 gr wortel
 200 gr pompoenblokjes
 200 gr rigatoni pasta
 1 ui
 1 gr rode peper (zonder zaadlijst voor milde variant)
 10 gr verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 2 el roomkaas
 Peper en zout
 2 bosuien
 50 gr gezouten cashewnoten

Bereidingswijze
1

Snijd de wortel in grove stukken. Kook de wortel en pompoenblokjes in 20 min gaar en giet
af. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2

Snijd de ui, rode peper, gember en knoflook fijn en fruit deze 2 min aan in de pan met 1 el
olijfolie. Voeg de aangefruite ui/knoflook mix en roomkaas toe aan de gekookte wortel en
pompoen en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de bosui in kleine ringen. Meng de verse wortelsaus met de pasta en garneer met
cashewnoten en bosui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr wortel
 200 gr pompoenblokjes
 200 gr rigatoni pasta
 1 ui
 1 gr rode peper (zonder zaadlijst voor milde variant)
 10 gr verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 2 el roomkaas
 Peper en zout
 2 bosuien
 50 gr gezouten cashewnoten

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de wortel in grove stukken. Kook de wortel en pompoenblokjes in 20 min gaar en giet
af. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2

Snijd de ui, rode peper, gember en knoflook fijn en fruit deze 2 min aan in de pan met 1 el
olijfolie. Voeg de aangefruite ui/knoflook mix en roomkaas toe aan de gekookte wortel en
pompoen en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de bosui in kleine ringen. Meng de verse wortelsaus met de pasta en garneer met
cashewnoten en bosui.

Rigatoni met wortelsaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.