De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 min op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Verhit 2 el olie in een andere pan en roerbak de boerenkool op hoog vuur tot deze slinkt tot de helft van het volume. Meng de boerenkool door het gehakt met de roerbakmix.
Schenk de melk in een steelpan. Voeg de mascarpone, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en verwarm 5 min, al roerend, op laag vuur. Haal van het vuur en schep ¾ van de kaas door de saus.
Schep 1 el van het mascarponemengsel in een ovenschaal en verdeel met kwastje of de bolle kant van een lepel over de bodem van de schaal.
Leg een kwart van de lasagnevellen in de schaal, schep daar een deel van het gehaktmengsel op en een kwart van het mascarponemengsel. Herhaal nog twee keer en eindig met een laag lasagnevellen met daarop het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van de geraspte kaas overheen en bak in 25 min gaar in de oven.
Snijd de komkommer in plakjes en de sjalot in ringetjes. Maak de komkommer en sjalot aan met de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de salade bij de lasagne.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 min op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Verhit 2 el olie in een andere pan en roerbak de boerenkool op hoog vuur tot deze slinkt tot de helft van het volume. Meng de boerenkool door het gehakt met de roerbakmix.
Schenk de melk in een steelpan. Voeg de mascarpone, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en verwarm 5 min, al roerend, op laag vuur. Haal van het vuur en schep ¾ van de kaas door de saus.
Schep 1 el van het mascarponemengsel in een ovenschaal en verdeel met kwastje of de bolle kant van een lepel over de bodem van de schaal.
Leg een kwart van de lasagnevellen in de schaal, schep daar een deel van het gehaktmengsel op en een kwart van het mascarponemengsel. Herhaal nog twee keer en eindig met een laag lasagnevellen met daarop het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van de geraspte kaas overheen en bak in 25 min gaar in de oven.
Snijd de komkommer in plakjes en de sjalot in ringetjes. Maak de komkommer en sjalot aan met de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de salade bij de lasagne.
Bij de ingrediënten staat ‘bloemkool’ i.p.v. ‘boerenkool’. Misschien moet u dit even aanpassen?
Hi,
Bedankt voor je oplettendheid, het is aangepast.
Veel kookplezier!
Jennifer
Wat kan ik gebruiken ipv mascarpone?
Zuivelspread misschien!
Hi Ineke,
Bedankt voor je vraag. In dit recept kun je de mascarpone het beste door roomkaas of inderdaad zuivelspread vervangen, afhankelijk van wat je lekker vindt. Laat je ons weten of het gesmaakt heeft? 🙂
Veel kookplezier!
Jennifer
Dat ga ik zeker doen!
Zag het recept vanmorgen in de krant staan. Heb het net gemaakt. Heerlijk! En een keer lasagne met een een hele andere samenstelling! Zeker een aanrader voor de winter.
Kun je dit ook invriezen?
Hi Petra,
Wat fijn! Ja, je kunt de lasagne invriezen. Laat het eerst goed afkoelen en verpak het in een luchtdichte diepvriesbak, dan kun je er op een later moment nog eens van genieten!
Groetjes,
Jennifer
Verrukkelijk. Zojuist gegeten en iedereen vind het fantastisch!
Hi Therese,
Goed om te horen! 😄
Groetjes,
Jennifer
Heerlijk gerecht. Vraag me alleen af of je mascarpone voor iets anders kan vervangen wat minder calorieën bevat. 500 gr mascarpone is wel erg veel en dan komt er ook nog kaas bij , wordt het erg machtig van.
Hi Sharon,
Goeie vraag!
Je zou in dit geval de mascarpone kunnen vervangen voor crème fraîche of crème fraîche light.
Laat ons vooral weten hoe goed het recept is gelukt! 🙂
Groet,
Sebastiaan
Bedankt voor de reactie. Ik zat zelf nog aan kwark te denken. Ben op zoek gegaan of dit kan in een warm gerecht. De kwark moet je dan loskloppen met eidooier dan gaat het niet schiften.
Het proberen waard lijkt mij.
Hi Sharon,
Dat is ook een optie inderdaad!
Laat je ons weten of het gesmaakt heeft?
Veel kookplezier,
Jennifer