Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip

Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip

De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd1 uur 15 minuten

Ingrediënten
 2 el olijfolie
 300 gr kipgehakt
 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
 300 gr boerenkool
 250 ml halfvolle melk
 500 gr mascarpone
 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
 Peper en zout
 150 gr geraspte kaas voor ovengratin
 250 gr verse lasagnebladen
 1 komkommer
 1 sjalot
 2 el wijnazijn

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 min op hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Verhit 2 el olie in een andere pan en roerbak de boerenkool op hoog vuur tot deze slinkt tot de helft van het volume. Meng de boerenkool door het gehakt met de roerbakmix.

3

Schenk de melk in een steelpan. Voeg de mascarpone, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en verwarm 5 min, al roerend, op laag vuur. Haal van het vuur en schep ¾ van de kaas door de saus.

4

Schep 1 el van het mascarponemengsel in een ovenschaal en verdeel met kwastje of de bolle kant van een lepel over de bodem van de schaal.

5

Leg een kwart van de lasagnevellen in de schaal, schep daar een deel van het gehaktmengsel op en een kwart van het mascarponemengsel. Herhaal nog twee keer en eindig met een laag lasagnevellen met daarop het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van de geraspte kaas overheen en bak in 25 min gaar in de oven.

6

Snijd de komkommer in plakjes en de sjalot in ringetjes. Maak de komkommer en sjalot aan met de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de salade bij de lasagne.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 el olijfolie
 300 gr kipgehakt
 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
 300 gr boerenkool
 250 ml halfvolle melk
 500 gr mascarpone
 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
 Peper en zout
 150 gr geraspte kaas voor ovengratin
 250 gr verse lasagnebladen
 1 komkommer
 1 sjalot
 2 el wijnazijn

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 min op hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Verhit 2 el olie in een andere pan en roerbak de boerenkool op hoog vuur tot deze slinkt tot de helft van het volume. Meng de boerenkool door het gehakt met de roerbakmix.

3

Schenk de melk in een steelpan. Voeg de mascarpone, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en verwarm 5 min, al roerend, op laag vuur. Haal van het vuur en schep ¾ van de kaas door de saus.

4

Schep 1 el van het mascarponemengsel in een ovenschaal en verdeel met kwastje of de bolle kant van een lepel over de bodem van de schaal.

5

Leg een kwart van de lasagnevellen in de schaal, schep daar een deel van het gehaktmengsel op en een kwart van het mascarponemengsel. Herhaal nog twee keer en eindig met een laag lasagnevellen met daarop het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van de geraspte kaas overheen en bak in 25 min gaar in de oven.

6

Snijd de komkommer in plakjes en de sjalot in ringetjes. Maak de komkommer en sjalot aan met de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de salade bij de lasagne.

Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.