Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Rijkgevulde tomaten-vissoep

Dit recept is afgeleid van een traditioneel gerecht uit Malta: Aljotta vissoep. Aljotta verwijst naar de grote hoeveelheid knoflook die wordt gebruikt in dit gerecht. De diversiteit van kruiden laat zien dat de Maltese keuken een combinatie is van verschillende keukens.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 80 gr basmatirijst
 4 teentjes knoflook
 1 grote ui
 1 el olie
 1 el tomatenpuree
 1 tl gedroogde marjolein
 500 ml visbouillon
 400 gr tomatenblokjes, uit blik
 3 takjes verse peterselie
 3 takjes verse munt
 Peper en zout
 300 gr kabeljauwfilet
 1 citroen

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart. Snijd de knoflook en ui fijn en verhit olie in een kookpan. Bak de knoflook en ui in de olie tot de ui glazig begint te worden.

2

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, bak deze 1 min. mee en voeg de marjolein, visbouillon en de tomatenblokjes toe. Snijd de peterselie en munt fijn. Breng de soep op smaak met peper, zout, munt en peterselie en laat 5 min. sudderen op laag vuur.

3

Snijd de kabeljauw in stukken van 3 bij 3 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en kook mee tot de kabeljauw wit verkleurt (circa 5 min.). Pers de citroen uit boven een glas en voeg 2 el sap toe aan de soep. Maak de soep af door de basmatirijst toe te voegen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 80 gr basmatirijst
 4 teentjes knoflook
 1 grote ui
 1 el olie
 1 el tomatenpuree
 1 tl gedroogde marjolein
 500 ml visbouillon
 400 gr tomatenblokjes, uit blik
 3 takjes verse peterselie
 3 takjes verse munt
 Peper en zout
 300 gr kabeljauwfilet
 1 citroen

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart. Snijd de knoflook en ui fijn en verhit olie in een kookpan. Bak de knoflook en ui in de olie tot de ui glazig begint te worden.

2

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, bak deze 1 min. mee en voeg de marjolein, visbouillon en de tomatenblokjes toe. Snijd de peterselie en munt fijn. Breng de soep op smaak met peper, zout, munt en peterselie en laat 5 min. sudderen op laag vuur.

3

Snijd de kabeljauw in stukken van 3 bij 3 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en kook mee tot de kabeljauw wit verkleurt (circa 5 min.). Pers de citroen uit boven een glas en voeg 2 el sap toe aan de soep. Maak de soep af door de basmatirijst toe te voegen.

Rijkgevulde tomaten-vissoep

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.