Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Rijstnoedels met runderreepjes

Rijstnoedels met runderreepjes

De naam zegt het al: rijstnoedels worden gemaakt van rijstmeel. Ze zijn zowel vers, gedroogd als diepgevroren verkrijgbaar en je vindt ze bovendien in alle soorten en maten. Gebruik de rijstnoedels in soepen, salades… of in dit roerbakgerecht met runderreepjes!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 ½ komkommer
 2 el witte wijnazijn
 2 el olijfolie
 2 tl suiker
 1 rode peper
 20 ml oestersaus
 20 ml sojasaus
 1 el sesamolie
 ½ mango
 1 teentje knoflook
 2 cm gember
 200 gr runderreepjes
 Peper en zout
 90 gr rijstnoedels
 1 takje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze
1

Was de komkommer en schil met een dunschiller in lange linten. Giet de witte wijnazijn in een kleine saladekom en voeg de olijfolie en suiker toe. Roer goed door zodat de suiker oplost. Voeg de komkommerlinten toe en schep goed om. Plaats de kom even in de koelkast.

2

Snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper met de oestersaus, sojasaus en sesamolie.

3

Schil en snijd de mango in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en zet apart.

4

Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit in een pan een scheutje olijfolie, voeg de knoflook en gember toe en bak 1 à 2 min. aan. Voeg de runderreepjes toe en roerbak op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de rode pepersaus toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

5

Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Verdeel de rijstnoedels over kommen of diepe borden. Voeg wat komkommerlinten en mangoblokjes toe en verdeel de runderreepjes hierover. Top af met koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ komkommer
 2 el witte wijnazijn
 2 el olijfolie
 2 tl suiker
 1 rode peper
 20 ml oestersaus
 20 ml sojasaus
 1 el sesamolie
 ½ mango
 1 teentje knoflook
 2 cm gember
 200 gr runderreepjes
 Peper en zout
 90 gr rijstnoedels
 1 takje koriander, fijngesneden

Instructies

Bereidingswijze
1

Was de komkommer en schil met een dunschiller in lange linten. Giet de witte wijnazijn in een kleine saladekom en voeg de olijfolie en suiker toe. Roer goed door zodat de suiker oplost. Voeg de komkommerlinten toe en schep goed om. Plaats de kom even in de koelkast.

2

Snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper met de oestersaus, sojasaus en sesamolie.

3

Schil en snijd de mango in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en zet apart.

4

Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit in een pan een scheutje olijfolie, voeg de knoflook en gember toe en bak 1 à 2 min. aan. Voeg de runderreepjes toe en roerbak op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de rode pepersaus toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

5

Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Verdeel de rijstnoedels over kommen of diepe borden. Voeg wat komkommerlinten en mangoblokjes toe en verdeel de runderreepjes hierover. Top af met koriander.

Rijstnoedels met runderreepjes

Fan van noedels? Probeer ook eens deze knoflooknoedels met pittige tempeh!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.