Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Rijstomelet met garnalen

Rijstomelet met garnalen

Deze stevige omelet is goed gevuld met onder andere rijst en garnalen en wordt op smaak gebracht met sojasaus, oestersaus en sesamolie. De foe yong hai saus maak je helemaal zelf en is een heerlijke toevoeging aan deze rijstomelet.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 6 eieren
 2 el kookroom
 1 el sojasaus
 3 el oestersaus
 1 el sesamolie
 4 bosuitjes
 75 gr voorgekookte rijst
 10 grote garnalen, rauw en gepeld
 5 el tomatenketchup
 1 el gembersiroop
 1 el ketjap
 1 el chilisaus
 2 tl vissaus
 4 takjes koriander
 1 limoen
 1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren en meng met de kookroom, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Snipper 2 bosuitjes en roer deze samen met de rijst door het eiermengsel.

2

Verhit wat olie in een ovenbestendige pan en bak hierin het eiermengsel circa 1 min. Roer af en toe door. Plaats de pan in het midden van de oven en bak het eiermengsel in 10 à 15 min. gaar.

3

Verhit ondertussen in een kleine koekenpan een scheutje olie. Bak hierin de garnalen in 3 à 5 min. gaar.

4

Meng de tomatenketchup, gembersiroop, ketjap, chilisaus en vissaus tot een foe yong hai saus.

5

Pluk de blaadjes van de takjes koriander, snijd de overige 2 bosuitjes in dunne reepjes en snijd de limoen in partjes.

6

Serveer de omelet met de foe yong hai saus, garnalen, koriander, bosui en sesamzaadjes. Garneer met een partje limoen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 eieren
 2 el kookroom
 1 el sojasaus
 3 el oestersaus
 1 el sesamolie
 4 bosuitjes
 75 gr voorgekookte rijst
 10 grote garnalen, rauw en gepeld
 5 el tomatenketchup
 1 el gembersiroop
 1 el ketjap
 1 el chilisaus
 2 tl vissaus
 4 takjes koriander
 1 limoen
 1 el sesamzaadjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren en meng met de kookroom, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Snipper 2 bosuitjes en roer deze samen met de rijst door het eiermengsel.

2

Verhit wat olie in een ovenbestendige pan en bak hierin het eiermengsel circa 1 min. Roer af en toe door. Plaats de pan in het midden van de oven en bak het eiermengsel in 10 à 15 min. gaar.

3

Verhit ondertussen in een kleine koekenpan een scheutje olie. Bak hierin de garnalen in 3 à 5 min. gaar.

4

Meng de tomatenketchup, gembersiroop, ketjap, chilisaus en vissaus tot een foe yong hai saus.

5

Pluk de blaadjes van de takjes koriander, snijd de overige 2 bosuitjes in dunne reepjes en snijd de limoen in partjes.

6

Serveer de omelet met de foe yong hai saus, garnalen, koriander, bosui en sesamzaadjes. Garneer met een partje limoen.

Rijstomelet met garnalen
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Bodega Pedro Escudero The Maker 2019: Een elegante en delicate expressie van Verdejo. De combinatie van jasmijn en tropische tonen in de wijn gaat goed samen met de garnalen en de specerijen van dit gerecht.

Met code EAT10 bestel je hem nu met 10% korting bij Vanouds de zwaan

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.