Met risotto zijn veel variaties mogelijk, denk maar aan een vegetarische risotto of juist met vlees of vis. In dit recept gaan wij voor een heerlijke risotto met muskaatpompoen en pangasiusfilet.
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een schaal de pompoenblokjes met chilipoeder en 1 el olijfolie. Verdeel over een bakplaat en bak 20 à 25 min. in het midden van de oven.
Snipper de ui fijn. Verhit een diepe pan 1 el olijfolie en bak hierin de ui met de kerriepoeder. Voeg de risottorijst toe en bak deze ongeveer 3 min. mee. Blus de rijst af met witte wijn en laat dit inkoken totdat het vocht bijna helemaal verdampt is. Voeg vervolgens lepel voor lepel de groentebouillon toe. Zorg dat de bouillon ook bijna helemaal verdampt is voordat je de volgende lepel bouillon toevoegt. Serveer de risotto zodra de rijst beetgaar is.
Dep de pangasiusfilets droog en breng op smaak met de kruidenmix voor vis. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de vis in 5 à 6 min. aan beide kanten gaar.
Serveer de risotto met de rucola en pompoen in een diep bord. Leg de visfilets op de risotto.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een schaal de pompoenblokjes met chilipoeder en 1 el olijfolie. Verdeel over een bakplaat en bak 20 à 25 min. in het midden van de oven.
Snipper de ui fijn. Verhit een diepe pan 1 el olijfolie en bak hierin de ui met de kerriepoeder. Voeg de risottorijst toe en bak deze ongeveer 3 min. mee. Blus de rijst af met witte wijn en laat dit inkoken totdat het vocht bijna helemaal verdampt is. Voeg vervolgens lepel voor lepel de groentebouillon toe. Zorg dat de bouillon ook bijna helemaal verdampt is voordat je de volgende lepel bouillon toevoegt. Serveer de risotto zodra de rijst beetgaar is.
Dep de pangasiusfilets droog en breng op smaak met de kruidenmix voor vis. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de vis in 5 à 6 min. aan beide kanten gaar.
Serveer de risotto met de rucola en pompoen in een diep bord. Leg de visfilets op de risotto.
Heel erg lekker, niet moeilijk om te maken!
Hij is wel vrij pittig, ik zou wanneer ik hem nog een keer maak minder chilipoeder gebruiken.
Door de vis wordt dit echter wel wat geneutraliseerd.
Hi Myrthe,
Wat leuk om te horen dat het goed heeft gesmaakt! Je kan inderdaad het recept naar eigen smaak aanpassen door minder chilipoeder te gebruiken! Hopelijk is hij volgende keer nog lekkerder!
Veel kookplezier!
Groet,
Lisa