Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Risotto met pompoen en pangasiusfilet

Met risotto zijn veel variaties mogelijk, denk maar aan een vegetarische risotto of juist met vlees of vis. In dit recept gaan wij voor een heerlijke risotto met muskaatpompoen en pangasiusfilet.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 300 gr (muskaat)pompoen, in blokjes
 1 tl chilipoeder
 3 el olijfolie
 1 ui
 1 tl kerriepoeder
 150 gr risottorijst
 50 ml witte wijn
 400 ml groentebouillon
 2 pangasiusfilets
 7 gr kruidenmix voor vis
 70 gr rucola

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een schaal de pompoenblokjes met chilipoeder en 1 el olijfolie. Verdeel over een bakplaat en bak 20 à 25 min. in het midden van de oven.

2

Snipper de ui fijn. Verhit een diepe pan 1 el olijfolie en bak hierin de ui met de kerriepoeder. Voeg de risottorijst toe en bak deze ongeveer 3 min. mee. Blus de rijst af met witte wijn en laat dit inkoken totdat het vocht bijna helemaal verdampt is. Voeg vervolgens lepel voor lepel de groentebouillon toe. Zorg dat de bouillon ook bijna helemaal verdampt is voordat je de volgende lepel bouillon toevoegt. Serveer de risotto zodra de rijst beetgaar is.

3

Dep de pangasiusfilets droog en breng op smaak met de kruidenmix voor vis. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de vis in 5 à 6 min. aan beide kanten gaar.

4

Serveer de risotto met de rucola en pompoen in een diep bord. Leg de visfilets op de risotto.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr (muskaat)pompoen, in blokjes
 1 tl chilipoeder
 3 el olijfolie
 1 ui
 1 tl kerriepoeder
 150 gr risottorijst
 50 ml witte wijn
 400 ml groentebouillon
 2 pangasiusfilets
 7 gr kruidenmix voor vis
 70 gr rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een schaal de pompoenblokjes met chilipoeder en 1 el olijfolie. Verdeel over een bakplaat en bak 20 à 25 min. in het midden van de oven.

2

Snipper de ui fijn. Verhit een diepe pan 1 el olijfolie en bak hierin de ui met de kerriepoeder. Voeg de risottorijst toe en bak deze ongeveer 3 min. mee. Blus de rijst af met witte wijn en laat dit inkoken totdat het vocht bijna helemaal verdampt is. Voeg vervolgens lepel voor lepel de groentebouillon toe. Zorg dat de bouillon ook bijna helemaal verdampt is voordat je de volgende lepel bouillon toevoegt. Serveer de risotto zodra de rijst beetgaar is.

3

Dep de pangasiusfilets droog en breng op smaak met de kruidenmix voor vis. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de vis in 5 à 6 min. aan beide kanten gaar.

4

Serveer de risotto met de rucola en pompoen in een diep bord. Leg de visfilets op de risotto.

Risotto met pompoen en pangasiusfilet

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.